top of page
Search
  • Writer's pictureMari Ikonen

Toisen kehosta päättäminen ei ole lähimmäisenrakkautta

Julkaistu 1.7.2022


Vastaus Lapin Kansan 1.7.2022 julkaistuun mielipidekirjoitukseen ’’Missä toinen aborttinäkökulma?’’, jonka on kirjoittanut Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan pastori Antti Leinonen:


Arvon pastori, oikeus elämään on arvokas periaate. Mutta onko elämä elämisen arvoista, jos se tuottaa kärsimystä? Onko alkion elämä tärkeämpi, kuin 12-vuotiaan, joka joutuu synnyttämään? Onko alkion elämä arvokkaampaa, kuin sitä kantavan kohdullisen, joka tulee kuolemaan laittomaan aborttiin? Nämä ovat niitä kysymyksiä, joita meidän pitäisi miettiä, kun pohdimme oikeutta elämään.


Abortin kieltävät lait eivät poista abortteja tai raskauteen johtavia raiskauksia, ne lisäävät kuolemia, pelkoa, kohdullisten kehojen kontrollointia ja sijoitusta odottavia lapsia. Mutta ehkä kirkon rakkaus toista kohtaan ei koske heitä. Näiden lasten ja kohdullisten tehtävänä on kärsiä ja kuolla, jotta vanhat miehet voivat edelleen kuvitella olevansa 1900-luvun alussa, perheen, maan ja kirkon päämiehinä.


Onneksi uusi sukupolvi kasvaa. Se sukupolvi ei ole valmis antamaan periksi taantumiselle. Se sukupolvi taistelee tälläkin hetkellä maapallon puolesta ilmastomiekkareissa, tarjoaa suojaa niille kohdullisille, jotka sitä tarvitsevat, kaivavat käsiinsä kaiken tiedon mitä voivat ja käyttävät niitä hyvään. He vaativat elämää kunnioittavia ase- ja ilmastolakeja, parempaa päihdepolitiikkaa, oikeuksia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille ja oikeutta ihmisarvoiseen elämään. He ovat niitä, jotka ovat ymmärtäneet mitä lähimmäisenrakkaus tarkoittaa. Ja se ei ole toisen kehosta päättämistä.

0 views0 comments
bottom of page