top of page
cv.png

Kuka Mari?

Olen Mari Ikonen, 30- vuotias Rovaniemeläinen nuoriso-ohjaaja, sosionomi ja kulttuurituottajaopiskelija. Tälle hetkellä  työskentelen ammattiliitto JHL:ssä opiskelija- ja oppilaitostyön projektityöntekijänä Lapin ja Oulun seudun alueella, parantamassa opiskelijoiden työelämää. Aiemmin olen työskennellyt mielenterveys- ja päihdehuollossa sosionomina, kauppakeskusnuorisotyössä sekä ammatillisena ohjaajana toisen asteen valmentavissa koulutuksissa.

Toimin Rovaniemellä kaupunginvaltuutettuna ja lisäksi myös ympäristölautakunnan jäsenenä. Kaupunginvaltuutettuna olen aktiivisesti vaikuttanut muun muassa valtuustoaloitteiden kautta vähemmistökysymyksissä sekä ympäristölautakunnassa nostamalla perinteisiä elinkeinoja esille kaavoituspäätöksissä sekä YVA-prosesseissa.

Olen viimeisen viiden vuoden aikana toiminut aktiivisesti Lapin vasemmistonuorissa sekä Vasemmistoliiton Lapin piirin toiminnassa. Lapin vasemmistonuorissa toimin usean vuoden hallituksen puheenjohtajana ja olen ottanut kärkkäästi kantaa Lapin asioihin lehtien mielipidepalstoilla sekä mielenosoituksissa. 

Olen toiminut valtakunnallisessa politiikassa niin Vasemmistonuorten 1. varapuheenjohtajana, Vasemmisto-opiskelijoiden varapuheenjohtajana ja hallituksessa sekä Vasemmistoliiton puoluevaltuustossa ja puoluehallituksessa.

Olen ollut aktiivinen myös useiden muiden yhdistysten ja järjestöstöjen hallituksissa, kuten Rovaniemen SETAssa sekä Vasemmistoliiton kunnallisjärjestössä. 

Poliittiset luottamustoimet

Edustajiston jäsen, Opiskelijakunta HUMAKO, 2023-

Puoluehallituksen jäsen, Vasemmistoliitto, 2022-

Kaupunginvaltuutettu, Rovaniemi, 2022- (varavaltuutettu 2021-2022)

Ympäristölautakunnan jäsen, Rovaniemi, 2021-

Puheenjohtaja, Vasemmistoliiton Rovaniemen kunnallisjärjestö, 2022

Puheenjohtaja, Lapin Vasemmistonuoret, 2019-2021

1. varapuheenjohtaja, Vasemmistonuoret, 2020-2021

Hallituksen jäsen, Vasemmisto-opiskelijat, 2019 ja 2022

Varapuheenjohtaja, Vasemmisto-opiskelijat, 2018

Hallituksen puheenjohtaja, Opiskelijakunta POKA, 2017

Sosiaalipoliittinen vastaava, Opiskelijakunta POKA, 2016

Koulutus

Kulttuurituottaja AMK, Humanistinen ammattikorkeakoulu HUMAK, 2021-

Sosionomi AMK, Karelia-ammattikorkeakoulu, 2017, opinnäytetyö Maahanmuuttajien matka työllisyyteen

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinto, Pohjois-Karjalan opisto ja ammattiopisto Niittylahti, 2014, opinnäytetyö Ihmisoikeuskasvatus sadutuksen keinoin

Työkokemus

Opiskelija- ja oppilaitostyön projektityöntekijä (Lappi ja Oulun seutu), Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliitto JHL

Ammatillinen ohjaaja, Koulutuskeskus REDU

Nuoriso-ohjaaja, Rovaniemen kaupunki

Sosiaalinen media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
mari18.jpg
bottom of page